Κιλκισίου Εμμανουήλ: ''Να ζήσουμε κατά το θέλημα του Θεού'' (ΦΩΤΟ)

kilkisioiu.trisagio-5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Καθώς πορευόμαστε προς την κορύφωση του Θείου δράματος, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστατεί και κηρύττει στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας σε όλη την επικράτεια της Ι. Μητρόπολεως.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου ενώ την Μεγάλη Τρίτη, χοροστάτησε στην τελευταία Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου αθλοφόρου και ιαματικού Παντελεήμονος Ν. Φιλαδέλφειας.

Την Μεγάλη Τετάρτη, στις 11:30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και το απόγευμα χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης.

Απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς που συμμετείχαν στις Ακολουθίες ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς τους προέτρεψε να ζουν εν μετανοία το θέλημα του Θεού, αλλάζοντας τρόπος σκέψεως ζωής και αντλώντας δύναμη από τη δύναμη του Θεανθρώπου που κατευθύνθηκε προς το εκούσιο πάθος για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Σε μια εποχή, όπως τόνισε, με έντονες δυσκολίες και διαφορετικές προτεραιότητες του καθενός, η πίστη στην αλήθεια και το φως, που είναι ο Χριστός, λυτρώνει την ψυχή μας και γεμίζει την καρδιά μας με αγάπη και υπομονή, ευχόμενος σε όλους Καλή Ανάσταση.

kilkisioiu.trisagio-1

kilkisioiu.trisagio-2

kilkisioiu.trisagio-3

kilkisioiu.trisagio-4

Εμφανίσεις: 10862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!