Ο Σμόλενσκ Κύριλλος αποκλειστικά στην Romfea.gr

ImageΑποκλειστικό - Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, μίλησε σήμερα αποκλειστικά ο Επικεφαλής του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας,

Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνινγκραντ κ. Κύριλλος.

 

Ο Μητροπολίτης κ.Κύριλλος μίλησε στην Romfea.gr με αφορμή σημερινού δημοσιεύματος Αθηναϊκής εφημερίδας, το οποίο τόνιζε πως "στο Φανάρι δεν παύουν να είναι έναντι της Μόσχας επιφυλακτικοί, με το δεδομένο ότι η Ρωσική εκκλησία συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου".

 

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος μιλώντας με τον Διευθύνων του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη με τον οποίο είχε προσωπική συνάντηση στην Μόσχα τόνισε: "Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα! Ποτέ δεν ετέθει υπο αμφιβολία το πρωτείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εμείς κάθε φορά στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μνημονεύουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως πρώτο μεταξύ των άλλων αργηγών των εκκλησιών".

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Σμόλενσκ και Καλίνινγκραντ κ. Κύριλλος ανέφερε πως "Εμείς τρέφουμε συναισθήματα τιμής και σεβασμού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διότι αυτό έφερε το φώς της Ορθοδοξίας στην Ρωσική γη".

 

Ακόμη απαντώντας στις κατηγορίες για δήθεν επεκτατική πολιτική σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απο την Ρωσική Εκκλησία, ο Μητροπολίτης Κύριλλλος τόνισε "Δεν ασκήθηκε ποτέ, ούτε ασκείτε αλλά ούτε θα ασκηθεί απο την πλευρά μας επεκτατική πολιτική εναντιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και όσοι ισχυρίζονται αυτά για το Πατριαρχείο Μόσχας πρέπει να δίνουν επειχήρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν".

 

Στην συνέχεια ο Επικεφαλής των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Κύριλλλος υπογράμμισε "Ανοίγωντας ενορίες στην Δυτική Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, εμείς το κάνουμε όχι για να βλάψουμε την Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, αλλά επειδή δεκάδες Ρώσοι και Ρωσόφωνοι μένουν σ΄ αυτά τα μέρη και έχουν ανάγκη από διαποίμανση» συνεχίζοντας «εμείς ανταποκρινόμενοι σ΄ αυτές τις ανάγκες δημιουργούμε ενορίες και χτίζουμε ιερούς ναούς".

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε "κ. Πολυγένη το ίδιο συνέβη  και τον 19ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη όπου εκεί χτίστηκαν ναοί, και κανένας τότε δεν αντέδρασε, αλλά ούτε μίλησε για επεκτατική πολιτική της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως".

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Κύριλλος τόνισε χαρακτηριστικά "Στο τέλος του 20ο αιώνα γιατί κάποιοι ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται ως επεκτατική πολιτική, την ανέγερση των Ιερών Ναών στην Ευρώπη απο την Ρώσική Εκκλησία;".

 

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, για ακόμη μια φορά πρώτο στις αποκαλύψεις και στην σοβαρή εκκλησιαστική ενημέρωση.
Εμφανίσεις: 33395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!