Αποκλειστική δήλωση Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου στη Romfea.gr

ImageΑποκλειστική δήλωση στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», παραχώρησε πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με αφορμή την σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, στη δήλωση του μεταξύ άλλων εκφράζει την συμπαράστασή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τονίζοντας ότι συμμερίζεται το βάρος που σηκώνει αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Δωρόθεος τόνισε: «Συμμερίζομαι το βάρος που σηκώνει αυτές τις ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με τα γεγονότα που δημιουργήθηκαν».

«Ίσως δεν μπορούμε εμείς εύκολα να καταλάβουμε την αγωνία του «πρώτου», για να διατηρεί πάντοτε τις εύθραυστες πολλές φορές ισορροπίες. Άλλωστε το ίδιο δε συνέβαινε και με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο;», συνέχισε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Επίσης, ο κ. Δωρόθεος τόνισε: «Σέβομαι την σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αν και πιστεύω ότι θα έπρεπε το βάρος της ευθύνης αυτήν την ώρα, για τις εκλογές των Μητροπόλεων να το σηκώσει η Ιεραρχία».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Σύρου τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρόλο ταύτα επειδή είναι περίοδος προσευχής, ας μείνουμε αυτήν την ώρα σε αυτήν».

Φώτο: "Romfea.gr"

Εμφανίσεις: 78387
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!