Αποκλειστική δήλωση του Αρχιγραμματέα του Οικουμ. Πατριαρχείου στη "Romfea.gr"

ImageΣτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», μίλησε αποκλειστικά σήμερα ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης.

Ο Άγιος Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρθηκε στην σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεκαθαρίζοντας τις άριστες σχέσεις των δύο Εκκλησιών.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Η σημερινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε καμία περίπτωση δεν πλήττει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, εφόσον μάλιστα η απόφαση αυτή με τόση σαφήνεια επαναβεβαιώνει τον σεβασμό των προνομίων του Πατριαρχείου».

Τέλος, ο Αρχιγραμματέας Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διαφοροποίηση στο θέμα της δυνατότητας η μη δευτεροβάθμιας εκδικάσεως της υποθέσεως του τέως Αττικής, οφείλεται στο γεγονός ότι το μεν Πατριαρχείο μας, κρίνει τα πράγματα αυστηρά επί τη βάσει των ιερών κανόνων, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεούται να κινείται στο πλαίσιο του καθεστώτος της Νόμω κρατούσης πολιτείας, υπό το οποίο διέπεται».

Εμφανίσεις: 71672
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!