Μητροπολίτης Μαρωνείας: ''Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο γέροντας μας'' (ΒΙΝΤΕΟ)

DSC 0004

Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και τον Αιμίλιο Πολυγένη μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων.

Αφορμή της συζήτησης με τον Μητροπολίτης Μαρωνείας υπήρξε η συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του.

"Ο πρώτος χρόνος της διακονίας μου πέρασε πολύ γρήγορα, διότι ο χρόνος περνάει όμορφα όταν είσαι κοντά στους ανθρώπους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μαρωνείας.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέντευξη χαρακτήρισε την Θράκη πανέμορφη, ενώ υπογράμμισε πως ότι ποιο όμορφο υπάρχει στον τόπο αυτό είναι οι άνθρωποι.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας μίλησε για τις σχέσεις με τους μουσουλμάνους, τονίζοντας ότι "η Ελλάδα δίνει τα φώτα της ακόμα και σήμερα και θα τα δίνει και αύριο, και τα έδωσε και χθες."

"Αυτό το μοντέλο της συνύπαρξης εδώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού, γι΄αυτό καλούμε όλους όσους είναι εκτός Ελλάδος να 'ρθούν και να μαθητεύσουν. Η Ελλάδα και μάλιστα η Θράκη είναι ένα Πανεπίστημιο, εδώ τα καμπαναριά μαζί με τους μιναρέδες υψώνονται στο ίδιο ύψος", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ:

Εμφανίσεις: 276371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!