Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

metoxi-17

Με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθοuς κόσμου, τελέστηκε σήμερα 18 Ιανουαρίου 2015 επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου , η Πανηγυρική Θεία Λατρεία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, Μετοχίου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Άνω Κυψέλη στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου με συλλειτουργους τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μποτσουάνας κ. Βασίλειο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στην Ιερά αυτή πανήγυρη.

Τελετάρχης ήταν ο Ιερατικώςς Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κουλιανόπουλος.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση των Ιεροψαλτών και από επισήμους ήσαν, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υποψήφιος Βουλευτής Α Αθηνών κ. Μωραιτάκης, η τ. Ευρωβουλευτής και Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ρόδη Κράτσα, Πρόεδροι Αραβόφωνων Αιγύπτου, Αιγυπτιωτών Ελλήνων της Παροικίας και Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος αναφέρθηκε εκτενώς στους σήμερα τιμωμένους μεγάλους Αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, ιδαιτέρως δε στον πρώτο οποίος είναι και ο προστάτης του Μετοχίου.

«Για τον άγιο Αθανάσιο που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της πίστεώς μας, της Ορθοδόξου πίστεώς μας, πολύ λίγοι και λίγα γνωρίζουμε. Αλήθεια τι γνωρίζουμε για τη ζωή, τους αγώνες και τα βάσανα του; Και όμως, η ιστορία, τον θεωρεί, τον αναγνωρίζει ως τον ηρωικότερο των αγίων και των αγιώτερο των ηρώων.»

Ακολούθησε περιφορά της Εικόνος του Αγίου συνοδευομένη από άγημα και φιλαρμονική του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, αρτοκλασία και παρετέθη κέρασμα στο εκκλησίασμα με την φροντίδα των μοναζουσών αδελφών του Μετοχίου Μηναίδος και Θεοδώρας.

metoxi-1

metoxi-2

metoxi-3

metoxi-4

metoxi-5

metoxi-6

metoxi-7

metoxi-8

metoxi-9

metoxi-10

metoxi-11

metoxi-12

metoxi-13

metoxi-14

metoxi-15

metoxi-16

metoxi-18

Εμφανίσεις: 43862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!