Τα βιογραφικά των νέων Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

arxi-alexandreia-3

Συνήλθε σήμερα, 26η Νοεμβρίου 2014, σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.

Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων.

Ακολούθως άρχισε η συνεδρίαση. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας κ.Μακάριος αντιφώνησε την ΑΘΜ εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών.

Κατόπιν η ΑΘΜ ενημέρωσε δια μακρών την Ιερά Σύνοδο για το επιτελεσθέν έργο κατά την διαρρεύσασα χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας του Πατριαρχείου.

Της Πατριαρχικής εισηγήσεως ολοκληρωθείσης, ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμερούν κ.Γρηγόριος ανέλαβε την διακονία του λόγου εν είδει αντιπελαργήσεως επί τη δεκάτη επετείω εκ της Πατριαρχικής εκλογής της Α.Θ.Μ.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος απένειμε την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχη Σάββα του Ηγιασμένου προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωακείμ, Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνό, Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιο και Καμερούν κ.Γρηγόριο για την συμπλήρωση δέκα ετών από της εις Αρχιερέα εκλογής και χειροτονίας τους.

Ακόμη, διά της εκδόσεως Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου, συνετελέσθη η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Κατάνγκας σε Μητρόπολη.

Επακολούθησε η πλήρωση της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου.

Νέος Μητροπολίτης Πηλουσίου εξελέγη παμψηφεί ο Θεοφ.Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Γενομένης δε αποδεκτής της παραιτήσεως του Σεβ.Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ.Προτερίου, ο οποίος ονομάσθηκε Εφησυχάζων Μητροπολίτης Διοσπόλεως, Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος εξελέγη ο Σεβ.Μητροπολίτης Καβάσων κ.Εμμανουήλ, τον οποίο ο Μακαριώτατος προσηκόντως περιεκόσμησε για την δεκαετή αρχιερατεία του.

Στη συνέχεια πληρώθηκε η χηρεύουσα Επισκοπή Μποτσουάνας διά της εκλογής του Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Βασιλείου Βαρβέλη, διακονήσαντος επί σειρά ετών στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως της Α.Θ.Μ. στην Αθήνα.

Καταληκτικώς εξελέγησαν τρεις Βοηθοί Επίσκοποι. Βοηθός Επίσκοπος Ναυκράτιδος εξελέγη ο Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Μελέτιος Κούμανης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Βοηθός Επίσκοπος Βερενίκης εξελέγη ο Πανοσιολ.Αρχιμ. κ.Χρυσόστομος Καραγκούνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

Τέλος δε Βοηθός Επίσκοπος Νιτρίας εξελέγη ο Κενυάτης Πανοσιολ.Αρχιμ. Νεόφυτος Κονγκάι.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας θα συνεχισθούν το απόγευμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΑΥΚΡΑΤΙΔΟΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΤΡΙΑΣ

patraia-6

patraia-7

patraia-8

Εμφανίσεις: 100234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!