Χειροτονία κληρικού στην Επισκοπή Μοζαμβίκης

mozamvique-151

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης πραγματοποίησε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Γερασίμου Camilo.

O νεοχειροτονηθείς π. Γεράσιμος είναι απόφοιτος των Διπλωματικών Ακαδημιών της Μόσχας και του Μαπούτο καθώς και του τοπικού εκκλησιαστικού σεμιναρίου της Μοζαμβίκης. Είναι άνθρωπος αγάπης και προσφοράς και έχει μία ευλογημένη οικογένεια.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β', ο οποίος τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα πατερικής στοργής και έγνοιας για την Εκκλησία της Μοζαμβίκης και για το εκεί επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο ο οποίος υπηρέτησε σαν Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και νοτιοτέρας Αφρικής από την περίοδο 2002-2004.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χειροτονία του π. Γερασίμου Camilo αποτελεί έναν ακόμη λίθο για το ιεραποστολικό έργο στη χώρα ενώ προανήγγειλε την ίδρυση νέων τοπικών ενοριών και ιεραποστολικών κλιμακίων σε διάφορες πόλεις της Μοζαμβίκης.

Ακόμα, προσκάλεσε όλους όσοι διακατέχονται από ένθερμο ζήλο και αγάπη για την Εκκλησία και γνωρίζουν Πορτογαλικά να προσέλθουν στη Μοζαμβίκη για να συνδράμουν στο έργο του Ευαγγελισμού της Αλήθειας στην χώρα.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης ανακοίνωσε ότι αναμένεται με τις ευλογίες του Πατριάρχη ίδρυση ενός θεολογικού σεμιναρίου του χρόνου (2015) υπό την επίβλεψη των Θεολογικών Σχολών Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το οποίο θα εφοδιάζει τους ιεροσπουδαστές τις χώρας με απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές «αλιείας ανθρώπων» από το βυθό, στο φως του Ηλίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο νέος κληρικός της Επισκοπής Μοζαμβίκης μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε ευχές από όλους.

mozamvique-149

mozamvique-150

Εμφανίσεις: 53726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!