Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Αρμενορθόδοξο Προκαθήμενο

alex-kop

Την 28η Οκτωβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, δέχθηκε στην Πατριαρχική Έδρα τον Προκαθήμενο της Αρμενορθοδόξου Επισκοπής στην Αίγυπτο, Επίσκοπο Ashod Mnatsakanyan.

Κατά την συνάντησή τους, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της συνεργασίας των χριστιανικών ομολογιών στην Αίγυπτο, οι δύο εκκλησιαστικοί άνδρες συζήτησαν θέματα απτόμενα της κοινής τους προθέσεως να εργαστούν για την θεσμική κατοχύρωση και την ενεργό προάσπιση του δικαιώματος ελεύθερης θρησκευτικής εκφράσεως για όλους τους Αιγυπτίους χριστιανούς, ανεξαρτήτως ομολογίας.

Νωρίτερα ο Μακαριώτατος είχε δεχθεί τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο των μαθητών της Ελληνικής Παροικίας και με τους οποίους μοιράστηκε την εμπειρία του από τις εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στις ανά την Αφρική σχολικές μονάδες της Ιεραποστολής του Πατριαρχείου.

armenorth

armenorth1

Εμφανίσεις: 45169
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!