Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χειροθετεί νέους σπουδαστές

 IMG 1889

Το πρωί της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιο και Καμερούν Γρηγόριο, αφίχθηκε στην Πατριαρχική Σχολή ‘Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’ στην περιοχή Ριρούτα της Ναιρόμπι. Εκεί τον υποδέχτηκε θερμά ο Σεβ. Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος, Κενυάτες ιερείς, οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου που βρίσκεται εντός της Σχολής εψάλη Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μακάριος τον καλωσόρισε και αναφέρθηκε στα έργα που ολοκλήρωσε την πρώτη δεκαετία της Πατριαρχίας του, στο πρόγραμμα σπουδών της Πατριαρχικής Σχολής στην οποία φοιτούν σπουδαστές από διάφορες Αφρικανικές χώρες και εκ μέρους όλων του προσέφερε ως δώρο αγιογραφημένη εικόνα της Παναγίας των Ορφανών παιδιών με τον Χριστό που περιστοιχίζονται από Αφρικανόπουλα.

Ο Μακαριώτατος φανερά συγκινημένος για το πολύτιμο δώρο εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται και πάλι στην Κένυα, τον πρώτο σταθμό της πορείας αγάπης που ξεκίνησε με την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας της Πατριαρχίας του, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο σε όλη την Αφρικανική ήπειρο και ευχαρίστησε όσους στηρίζουν το έργο του Πατριαρχείου στην Κένυα, με ιδιαίτερη αναφορά στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδος, της Κύπρου και της Φιλανδίας, και το IOCC.

Μετά την αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τους πρωτοετείς φοιτητές της Πατριαρχικής Σχολής και τους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, τονίζοντας ότι είναι το μέλλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρική.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης προήδρευσε κληρικολαικής συνάξεως και έδωσε οδηγίες και πατρικές νουθεσίες. Ομιλητές στην σύναξη ήταν οι Μητροπολίτες Γουινέασ και Καμερούν, που ανέπτυξαν την δομή λειτουργίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και τις διαφορές από τα άλλα δόγματα. Ακολούθησε συζήτηση με τους ιερείς και τους προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων για διάφορα θέματα που αφορούν την τοπική εκκλησία.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε όλους τους χώρους της Σχολής, τις αίθουσες διδασκαλίας, τους κοιτώνες του οικοτροφείου, την βιβλιοθήκη, το Επισκοπείο, τους χώρους που φιλοξενούνται οι εθελοντές ιεραπόστολοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Φιλανδία και την Αμερική, και τους τάφους του αείμνηστου πατρός Ιωάννη Έκο και της Μητέρας Σταυρίτσας, όπου τέλεσε τρισάγιο.

Το μεσημέρι γευμάτισε με όλους τους σπουδαστές στην τράπεζα της Σχολής και στην συνέχεια απόλαυσε τις ψαλμωδίες της Πατριαρχικής χορωδίας καθώς και πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

IMG 1855

math

math1

math2

math3

math4

Εμφανίσεις: 62476
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!