Ειδικοί μεταφραστές έφθασαν στην Ι.Μ. Κένυας από την Αμερική

keniaΤις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται έντονη και σοβαρή μεταφραστική εργασία στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας με την ενεργό συμμετοχή και πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μακαρίου.

Έτσι, μέχρι τώρα, οι εκκλησιαστικές ακολουθίες έχουν κυκλοφορήσει με την  καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου και των καθηγητών αλλά και την άμεση συμμετοχή των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» σε περισσότερες από τριάντα διαλέκτους.

Γι’ αυτό τον σκοπό έφθασαν στην Κένυα οι ειδικοί γλωσσολόγοι και μεταφραστές, Καθηγητής Διδάκτωρ Μιχαήλ Κόλπαν και η Δεσποινίς Φωτεινή Ένγκελβαχ, απεσταλμένοι του Ιεραποστολικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Και οι δύο έφθασαν και ήδη άρχισαν να διδάσκουν την τεχνική στους δύο, ήδη, επιλεγμένους, για χρόνια, τώρα, στους χώρους της τοπικής Εκκλησίας της Κένυας και γενικά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Η διδασκαλία είναι καθημερινή και θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο μήνα.

Ήδη ετοιμάζεται η έκδοση της θείας λειτουργίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου σ’ ένα τόμο σε διάφορες της Αφρικής.

Εμφανίσεις: 45660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!