Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Υπ. Παιδείας

alexandreiasΟ Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντήθηκε με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και οι αποσπάσεις κληρικών από την Ελλάδα στο Πατριαρχείο προκειμένου να στελεχώσουν ορθόδοξες εκκλησίες στην Αφρική.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαίωσε τον Μακαριότατο ότι θα σταθεί αρωγός ώστε να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα δυσχέραιναν στο παρελθόν τις αποσπάσεις κληρικών.

Κατά την συνάντηση επιπλέον συζητήθηκε η αξιοποίηση κτηρίου του Πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη για να λειτουργήσει στον εν λόγω χώρο σχολείο για φτωχές οικογένειες και μετανάστες.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας και σημείωσε ότι οι «εξελίξεις στην Μέση Ανατολή απασχολούν την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, την ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά κτηρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Προσκάλεσε τον κ. Λοβέρδο να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια τον ερχόμενο Οκτώβριο για να ξεναγηθεί στο ελληνικό σχολείο του Πατριαρχείου, τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και τη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου.

Ο Μακαριότατος τόνισε: «Η ήπειρος του μέλλοντος είναι η Αφρική. Στην Αφρική αγαπούν την Ελλάδα και μιλούν με καλά λόγια για τους Έλληνες».

Εμφανίσεις: 40450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!