Μέμφιδος: ''Οι εκκλησίες είναι τα πνευματικά νοσοκομεία μας'' (ΦΩΤΟ)

ag-panteleimon-2014-12

Ο κόσμος λίγος, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και συγκινητική, το πρωί της 27ης Ιουλίου, στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμωνα στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου, το μοναδικό νοσηλευτικό ελληνικό ίδρυμα εκτός των συνόρων.

Σε ένα χώρο, όπου έπαιξε σπουδαίο ρόλο για την ίαση των τραυματιών των συμμαχικών δυνάμεων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, που ετέλεσε την πανηγυρίζουσα Θεία Λειτουργία, μίλησε για το «Πνευματικό Νοσοκομείο» που αποτελεί εκκλησία, που διαθέτει και τα «φάρμακα» τα ιερά μυστήρια της θρησκείας μας.

Μαζί με τους λιγοστούς Αιγυπτιώτες και κυρίως τους γέροντες του παρακείμενου Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, βρέθηκαν – εκτός από τον Σεβασμιώτατο και τον εφημέριο π. Γεώργιο Αθανασίου – η Υποπρόξενος Καΐρου κα Μπέσυ Παπανικολάου και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Ναών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, Αντιπρόεδρος της Φιλοπττώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βάσω Γαζή και η Διευθύντρια του Γηροκομείου κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου.

Να σημειωθεί ότι τα έργα στον ανακαινισμένο ναό συνεχίζονται – όπως μάς τόνισε ο κ. Διαμαντίδης – με τη δημιουργία ειδικής ράμπας για τους μετακινούμενους ασθενείς με αμαξίδιο, ενώ θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον η ανακαίνιση της υπέροχης πρόσοψης της εκκλησίας, κατά το βυζαντινό τυπικό.

Τέλος, όλοι οι παρεβρισκόμενοι παραβρέθηκαν αμέσως μετά τη θεία λειτουργία σε μία μικρή δεξίωση στο εντευκτήριο του Γηροκομείου, όπου ο Δεσπότης κ. Νικόδημος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στην εορτάζουσα για τα γενέθλιά της Υποπρόξενο κα Παπανικολάου.

ag-panteleimon-2014-01

ag-panteleimon-2014-02

ag-panteleimon-2014-03

ag-panteleimon-2014-05

ag-panteleimon-2014-06-506x374

ag-panteleimon-2014-08

ag-panteleimon-2014-10

ag-panteleimon-2014-11

ag-panteleimon-2014-13

Εμφανίσεις: 50529
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!