Εορτή λήξης μαθημάτων των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» (ΦΩΤΟ)

br3

Το πρωί της 10ης Ιουλίου 2014, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη στην πόλη του Dolisie, όπου συναντήθηκε εθιμοτυπικώς με τον Εξοχ. Κυβερνήτη του Διαμερίσματος Niari κ. Jean Pierre Heyko-Lekoba.

Ο λόγιος και ευγενής κ. Κυβερνήτης διαβεβαίωσε τον Επίσκοπο για την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοικήσεως στο επιτελούμενο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Επισκοπής, ενώ του προσέφερε το προσφάτως εκδοθέν σύγγραμμά του υπό τον τίτλο «Les sentiers des origines - O’tsina”.

Ακολούθως, έλαβε χώρα η εορτή λήξεως των μαθημάτων των ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών» (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) κατά την οποία ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο της Εκκλησίας προς τους κοπιάσαντες εκπαιδευτικούς, συνεχάρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις προσπάθειές τους, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακ. Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και προσέφερε δώρα στους αριστεύσαντες μαθητές.

Επίσης, ετόνισε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς τον ιδρυτή των σχολείων, Σεβ.Μητροπολίτη Πενταπόλεως (τότε Κεντρώας Αφρικής) κ. Ιγνάτιο, ενώ ανεκοίνωσε την έναρξη εργασιών ανακαινίσεως του συγκροτήματος και την δημιουργία υπαιθρίου χώρου αθλοπαιδιών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών, ως και νέας οδού που θα συνδέει το σχολικό συγκρότημα με το κέντρο της πόλεως προς μείωση της χιλιομετρικής αποστάσεως, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακόμη, ανεκοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Επισκοπικού Συμβουλίου περί προσωρινής αναστολής της λειτουργίας μόνον του γυμνασίου-λυκείου κατά το προσεχές σχολικό έτος 2014-2015, προκειμένου να υπάρξη ο απαιτούμενος χρόνος για την υποχρεωτική εφαρμογή των οδηγιών του αρμοδίου Υπουργείου Πρωτοβαθμίας και Δευτεροβαθμίας Εκπαιδεύσεως της Δημοκρατίας του Κονγκό, κατόπιν τροποποιήσεων που επήλθαν στη νομοθεσία της χώρας περί ιδιωτικών σχολείων και των επικειμένων ελέγχων της αρμοδίας κρατικής Επιτροπής σε αυτά.

Απαρέγκλιτος σκοπός και καθήκον της Ιεράς Επισκοπής αποτελεί η διατήρη, διαρκή βελτίωση και σύννομη λειτουργία των υφισταμένων υποδομών της.

Τέλος, παρέδωσε παιχνίδια και την μηναία ποσότητα τροφίμων στο παρακείμενο ορθόδοξο ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», φιλαδέλφω προσφορά του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς Αιτωλός», και είχε δίωρη συνάντηση με τα περιθαλπόμενα παιδιά.

br1

br2

br4

br5

br6

Εμφανίσεις: 1072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!