Για το Καμερούν αναχώρησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΕπίσημη ιεραποστολική επίσκεψη στο Καμερούν πραγματοποιεί από σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας

και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Κατά την εξονομασθείσα επίσκεψη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγόριο, θα συναντήσει τις Πολιτειακές Αρχές του Καμερούν, τις Ελληνικές και Αιγυπτιακές διπλωματικές αντιπροσωπείες, τα μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων.

 

Ακόμη θα επισκεφτεί τα ιεραποστολικά κλιμάκια στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του βορείου Καμερούν Μάρουα, Γκάρουα και Κατράνγκ, θα ιερουργήσει και θα τελέσει θυρανοίξια Ιερών Ναών, θα εγκαινιάσει νεόδμητα Ενοριακά Κέντρα και Ιδρύματα και τέλος θα πραγματοποιήσει ιερατικές συνάξεις των Κληρικών των περιοχών που θα επισκέπτεται.

 

Επίσης την Τρίτη 17η Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, κατά την οποία ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων άγει τα ονομαστήριά Του, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα συνεορτάσει με τους γηγενείς Χριστιανούς του Καμερούν, ως πράττει κατ΄ έτος, εορτάζων πλησίον των αφρικανών αδελφών.

Τέλος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, ο Οποίος μεταξύ των ετών 1997-2002 διετέλεσε Μητροπολίτης Καμερούν, αναπτύσσοντας μεγάλο και καλλίκαρπο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο, θα περατώσει την επίσκεψή Του στο κράτος και την τοπική Εκκλησία του Καμερούν την 24η Φεβρουαρίου.
Εμφανίσεις: 46142
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!