«Η μάχη των Γρεβενών» τώρα και σε DVD. Προλάβετε!

retro-tv

Ο ανεμιστήρας στριφογύριζε νωχελικά στο ταβάνι μου. Η ζέστη είχε ριζώσει στους τοίχους του δωματίου. Μου φαινόταν μάταιος ο κόπος να το έχω αυτό το παλιόπραμα να γυρνάει πάνω από το κεφάλι μου.

Το «ινβέρτε», που λέει και ο Θανάσης, δεν το φτάνει η τσέπη μου. Γι’ αυτό και τα καλοκαίρια παιδεύομαι με αυτόν τον σκουριασμένο έλικα. Γυρνάει τόσο σβέλτα, όσο και ο νέος «ποιμένας», που έχει βγει στη γύρα για να μαζέψει καμία συνδρομή από τους δεσποτάδες.

Δεν είναι, λοιπόν, ο πρώτος Αύγουστος που κάνω διακοπές μέσα στο σπίτι. Μα δεν κλαίγομαι. Φέτος την περνάω ζάχαρη. Αγόρασα από το φαρμακείο σαπουνάκια του «Κορρέ».

Τα βάζουν στα καλά ξενοδοχεία. Πλένω τα χέρια και τα νεωκορικά μου μούτρα κάθε πρωί και παίρνω, έστω κι έτσι, μία μυρουδιά από πεντάστερο ξενοδοχείο.

Όταν σφίγγουν οι ζέστες γιομίζω μία λεκάνη με παγάκια. Πολλά παγάκια. Βουτάω τα πόδια μου και νιώθω πως περπατώ πάνω στην παγωμένη λίμνη Svinafellsekull της Ισλανδίας.

Μα το καλύτερο απ’ όλα που ευφραίνει την καρδιά μου και κάνει τις αυγουστιάτικες ώρες πιο γλυκές και δροσερές είναι όταν ανοίγω την τηλεόραση.

Βάζω να παίζει, από το πρωί ίσαμε το βράδυ, το αγαπημένο μου dvd. Τίτλο δεν έχει ακόμη. Είναι το υλικό το αμοντάριστο που μου έδωσε ένας φίλος από τη Θεσσαλονίκη.

Αν μου έκαναν την τιμή να δώσω εγώ τον τίτλο σε αυτό το dvd θα το έλεγα «Ο υποψήφιος σε νέες περιπέτειες».

Το τηλεοπτικό συνεργείο πήγε προ ημερών στην έδρα ενός αρχιμανδρίτη που έβαλε πλώρη για τα Γρεβενά. Κουβάλησαν φώτα, κάμερες, που να σας τα λέω.

Τράβηξαν από εδώ, τράβηξαν από εκεί. Παρουσίασαν έργο, έκαναν μοντάζ, έβαλαν μουσικές για υπόκρουση. Η ταινία έχει έναν και μόνο στόχο. Να φτάσει επιτέλους το στρατιωτάκι απέναντι και να γίνει λευκός πύργος.

Ο μητροπολίτης έχει δώσει εντολή ο μικρός Δαυίδ να κατοτροπώσει τον Γολιάθ, που έχει το κεφάλι σαν κολοκύθα.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο στη γιορτή μου το dvd να είναι έτοιμο. Θα το μοιράσω αντί για σαμπλεδάκι για κέρασμα. Τ’ ακούσατε;». (Πτι – φουρ τα λένε κι αλλιώς αυτά τα γλυκά, για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τη διάλεκτο των βορείων). Ταύτα είπε ο παλιός και δεινός σκακιστής των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων.

Έστειλε αξιωματικούς στην Αλεξανδρούπολη, το Σιδηρόκαστρο, τη Φθιώτιδα, τον Λαγκαδά και τη Λήμνο, έκανε ρουά ματ στη Θεσσαλονίκη. Ε, δε θα καταφέρει στα... πτωχά, πλην τίμια, Γρεβενά;

Το σαμπλεδάκι μόνο ένας δεν θα το φάει από τον Γκάρι Κασπάροφ της Θεσσαλονίκης. Το πνευματικό του παιδί, το ανάστημά του που άλλοτε ήταν πρώτος στη γιορτή του. Ο Ανατόλι Καρπόφ από τη Λαμία. Τούτος είναι με το μέρος του Γολιάθ.

Τον κατηγορεί ο πνευματικός του πατέρας πως βιάστηκε να προωθήσει το «κολοκυθάκι» του (σ.σ. ο χαρακτηρισμός δικός μου για να μην έχουμε και άλλες παρεξηγήσεις), αγνοώντας την επιθυμία του κεντρικού μανάβη της Β. Ελλάδας.

«Είναι δυνατόν να αγνοεί εμένα; Είναι δυνατόν να στέλνει επιστολή με ημερομηνία μία μέρα μετά την ταφή του Γρεβενών, για να προωθήσει το δικό του παιδί;» έλεγε από δω και από κεί και η εκκλησιαστική φρουτοπία ήταν ανάστατη με τις εξελίξεις.

Στο πιο δροσερό dvd του καλοκαιριού δεν πρέπει να συμπεριληφθούν και οι διάλογοι αυτοί; Δεν είναι κρίμα. Δεν σας κρύβω πως το περιμένω με αγωνία να κυκλοφορήσει στην τελική του μορφή.

Θα πρότεινα στους συντελεστές της παραγωγής να προσθέσουν και ένα έξτρα μενού στην αρχή με σκηνές πατροκτονίας από τις ιστορικές αρχαίες τραγωδίες που ανέβηκαν κατά καιρούς στην Επίδαυρο.

Τύφλα να έχουν τα ανάλαφρα καλοκαιρινά αναγνώσματα μπροστά σε αυτά τα τηλεοπτικά θεάματα.

ΥΓ. Κάνω διάλειμμα από την τηλεόραση διαβάζοντας ξανά και ξανά εκείνα τα άρθρα του Ιουνίου σε εκκλησιαστικά blogs που με απόλυτη σιγουριά διαβεβαίωναν πως τον Ιούλιο θα αγιοποιηθεί από το Πατριαρχείο ο γέροντας Παΐσιος. Μπήκε ο Αύγουστος κι ακόμη τίποτε. Για να μαζέψουμε κλικ εκτός από αγιοποιήσεις τί άλλο θα πουλήσουμε φέτος τον χειμώνα;

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 236502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!