Πρώτη Ορθόδοξη Σλοβάκα με το όνομα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

mix1

Την Κυριακή 25.5.2014 στο ακριτικό χωριό Ινόφτσε της Ι. Μητροπόλεως Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας της ανατολικής Σλοβακίας ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος βάπτησε την πρώτη Ορθόδοξη Σλοβάκα με το όνομα της οσίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Η Aγία Πόντια ασκήτρια γίνεται όλο και πιο γνωστή και αγαπητή στην Σλοβακία.

Στην Ι. Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας υπάρχει ένα τεμμάχιο των ιερών λειψάνων της οσίας, το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο δώρο του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ στους εκεί Ορθόδοξους.

Να αναφερθεί επίσης ότι μια άλλη Πόντια αγία, η νεομάρτυς Ελένη εκ Σινώπης, τιμάται στην Ι. Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας ως μία από τους πολιούχους αγίους και ιδιαίτερη προστάτιδα της Ορθόδοξου νεολαίας της μητροπολιτικής περιφέρειας αυτής.

Τέλος, ευχόμαστε στην μικρή Σοφία Λουπιάνοβα, στον ιεροσπουδαστή πατέρα της Ραντοσλάβ και στην μητέρα της Σιμόνα χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα, ταις πρεσβείαις της οσίας μητρός ημών Σοφίας, της εν Κλεισούρα Καστορίας ασκησάσης.

mix2

Εμφανίσεις: 94662
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!