Ο Ολόμουτς Συμεών για τις ενέργειες του Μιχαλουπόλεως Γεωργίου

ol

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει με γραπτή δήλωσή του προς την Romfea.gr ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Τσεχίας Σεβ. Μητροπολίτης Ολόμουτς κ. Συμεών, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες του Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως κ. Γεωργίου.

Η δήλωση έχει ως εξής:

Λυπάμαι βαθύτατα για τις τωρινές ενέργειες και δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μιχαλουπόλεως κ. Γεωργίου - οι οποίες έρχονται σε συνέχεια τών όσων αντικανονικά έχουν πράξει μέχρι σήμερα οι νέοι επίσκοποι της Εκκλησίας μας-ο οποίος αποκάλεσε την Εκκλησία της Ρωσίας "Μητέρα Εκκλησία" σε πρόσφατο συλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της Θεολογίας γνωρίζει πως "Μητέρα Εκκλησία" της Εκκλησίας μας είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο και απέστειλε τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

Η Εκκλησία της Ρωσίας έχει επίσης ως "Μητέρα Εκκλησία" το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας απέκτησε την Αυτοκεφαλία της το 1998 απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Η κακώς χορηγηθήσα Αυτοκεφαλία που είχε παραχωρηθεί ως μη ώφειλε - πιο πρίν απο το Πατριαρχείο Μόσχας θεωρείτε ως μη γενόμενη και δεν αναγνωριζόταν από καμία τοπική Εκκλησία έως ότου επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Παρακαλώ τους πάντες σε προσευχή ώστε σύντομα να δωθεί τέλος στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Εκκλησίας μας!

Επ'ευκαιρία της Λαμπροφόρου Αναστάσεως,εύχομαι σ'εσάς και τους αναγνώστες του Πρακτορείου σας "Romfea" υγεία και ο Αναστάς Κύριος να ευλογεί όλους.Χριστός Ανέστη!

Εμφανίσεις: 114332
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!