Σκληραίνει τη στάση του ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας έναντι του Τοποτηρητή!

olo-rasti-2

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική διάσπαση!

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας, Αρχιεπίσκοπος Ραστισλάβ έπαψε να αναγνωρίζει τον Μητροπολίτη Όλομουτς και Μπρνο Συμεών κηρύσσοντας σε χηρεία τη Μητρόπολή του.

Να υπενθυμίσουμε πως το νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Τσεχίας έχουν αναγνωρίσει τα Πατριαρχεία Ρωσίας, Αντιοχείας και Ρουμανίας.

Αντίθετα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα ελληνόφωνα Πατριαρχεία και αυτοκέφαλες Εκκλησίες αναγνωρίζουν μόνο τον Τοποτηρητή της Εκκλησίας Μητροπολίτη Συμεών, θεωρώντας μη κανονικές τις εκλογές ανάδειξης του νέου Προκαθημένου στην Εκκλησία της Τσεχίας.

Άγνωστη, τέλος, παραμένει η αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αυτή την εξέλιξη της κήρυξης σε χηρεία της Μητρόπολης Όλομουτς.

Ο κ. Συμεών είχε προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί το Φανάρι για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις απέναντι στις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας Ράστισλαβ.

Εμφανίσεις: 119027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!