Στο Φανάρι ο Τοποτηρητής, στον αέρα η ενότητα στην Τσεχία

olom fanari

Αποκλειστικό | Αιμίλιος Πολυγένης

Να τιναχτεί στον αέρα οριστικά κινδυνεύει η ενότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Η ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Τσεχίας κ. Ράστισλαβ στις 9 Φεβρουαρίου δεν έχει εκτονώσει την κατάσταση. Το αντίθετο!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, την 1η Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ολομόουτς κ. Συμεών θα μεταβεί στο Φανάρι για συνομιλίες ως ο Κανονικός Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο κ. Συμεών θεωρείται ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας και ο μόνος που αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είχε παραχωρήσει, το 1998, το Αυτοκέφαλο στη συγκεκριμένη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι Εκκλησίες που αναγνωρίζουν τις διαδικασίες και επομένως και την εκλογή του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ράστισλαβ είναι τα Πατριαρχεία Μόσχας και Αντιοχείας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες (Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας, Κύπρου, Ελλάδος) τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τις επόμενες ενέργειες στο Φανάρι.

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη Ολομόουτς κ. Συμεών το επόμενο Σάββατο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα καθορίσει τις εξελίξεις στην Τσεχική Εκκλησία και κυρίως θα αποκαλυφθεί η επόμενη ενέργεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θεωρεί τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην Εκκλησία της Τσεχίας ως αντικανονικά και τις ενέργειες της Συνόδου της Τσεχίας ως μη γενόμενες...

Εμφανίσεις: 112104
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!