Όλομουτς Συμεών: ''Η Μητέρα Εκκλησία αναγνωρίζει μόνο εμένα''

olomouts romfea

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Επιθυμώ την διασφάλιση και την ενότητα της Εκκλησίας της Τσεχίας", τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ο Τοποτηρητής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας.

Να αναφερθεί ότι η Romfea.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Όλομουτς και Μπρνο κ. Συμεών, για να ενημερωθεί σχετικά με την επιστολή που έστειλε στον νέο "Αρχιεπίσκοπο" Τσεχίας κ. Ραστισλάβ.

"Επειδή επιθυμώ την διασφάλιση και την ενότητα της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας και όχι το σχίσμα και την διαίρεση, με επιστολή μου προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ κ. Ραστισλάβ κάνω μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην παγιωθεί το σχίσμα στους κόλπους της Εκκλησίας μας,που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζεται", ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην Romfea.gr ο κ. Συμεών.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Όλομουτς προσθέσε: "Το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο που είναι η Μητέρα Εκκλησία με αναγνωρίζει ως τον κανονικό Τοποτηρητή και ως εκ τούτου καταδικάζει τις όποιες αντικανονικές πράξεις, γι'αυτό παρακαλώ τον κ.Ραστισλάβ να αναλογισθεί το χρέος της ευθύνης του απέναντι στο Θεό και το ποίμνιο της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας και της ιστορίας και να απαρνηθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι κ.Γεώργιος και κ.Ιωακείμ όλες τις αντικανονικές ενέργειες του τελευταίου διαστήματος."

"Τους καλώ να μην προχωρήσουν στην ενθρόνιση του κ. Ιωακείμ ως Αρχιεπισκόπου Πράγας και του κ.Ραστισλάβ, ως Προκαθημένου. Διαφορετικά, θα παγιωθεί το σχίσμα, πράγμα δυσάρεστο και καταστροφικό για την Εκκλησία μας", υπογράμμισε στην Romfea.gr ο Μητροπολίτης Συμεών.

Επίσης ο Τοποτηρητής της Εκκλησίας της Τσεχίας, ανέφερε: "Ας ακούσουν το κάλεσμά μου και τους αναμένω να βρούμε λύση προκειμένου με νομιμότητα, καθαρότητα, εντιμότητα, σεβασμό στους Θείους και Ιερούς Κανόνες, στον καταστατικό χάρτη και τον Τόμο Αυτοκεφαλίας να πληρωθεί ο κενός Αρχιεπισκοπικός Θρόνος και η Εκκλησία μας να συνεχίσει την πορεία και το έργο της."

"Αλλιώς, η ιστορία θα είναι αυστηρός κριτής όλων μας. Όσων, αντί για την ενότητα της Εκκλησίας προτιμήσαμε την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.Είναι θλιβερό πάντως να διαπιστώνει κανείς πως όλες αυτές οι αντικανονικές ενέργειες γίνονται με την υποστήριξη της Ρωσικής Εκκλησίας", τονίζει κλείνοντας ο κ. Συμέων.

Εμφανίσεις: 158015
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!