Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίων με Πολωνίας Σάββα

ImageΧθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στη Βαρσοβία, συναντήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας,  Μακαριώτατος κ. Σάββας παρέθεσε γεύμα προς τιμή του υψηλού επισκέπτη.

Στο γεύμα συμμετείχαν ο Επίσκοπος Σεμιατίστε Γεώργιος της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο Γραμματέας επί των υποθέσεων του εξωτερικού του ΤΕΕΣ ιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ.

Ο Μητροπολίτης Σάββας καλωσόρισε θερμά τον Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και του ευχήθηκε την κατευόδωση της αποστολής του στην Πολωνία.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Πολωνικής Εκκλησίας για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Πατριαρχείου Μόσχας το περασμένο Μάιο, καθώς και για τις εξελίξεις στον τομέα της θεολογικής μόρφωσης στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στα πλαίσια της αδελφικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι βασικές παράμετροι του κειμένου για τη συμφιλίωση των λαών Ρωσίας και Πολωνίας, καθώς και τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Πολωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής στην εργασία της Διορθόδοξης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Να αναφερθεί, ότι μετά το πέρας του γεύματος ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επέδωσε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Σάββα ένα τεμάχιο των ιερών λειψάνων της οσίας Παρασκευής της ομολογήτριας.

Επίσης, προσέφερε ένα βιβλίο του, για τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο με τίτλο «Πατριάρχης Κύριλλος: η ζωή και η κοσμοαντίληψή του».

Εμφανίσεις: 78487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!