Επίσκεψη Πολωνίας Σάββα στον Πρόεδρο της Κύπρου

ImageΕγκάρδια και θερμή συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββας και η Συνοδεία του

με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

 

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα, παρόντες ήταν και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

 

Στη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις επαφές που είχε στην Κύπρο, τις εντυπώσεις από τον τόπο, τα Μοναστήρια και το λαό της Κύπρου, καθώς επίσης και για τις συζητήσεις που είχε με την ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου για εκκλησιαστικά θέματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Ο Μακαριώτατος διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Πολωνίας και των μελών της στον αγώνα που διεξάγει ο Ελληνισμός της Κύπρου.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την πορεία των συνομιλιών.

 

Επίσης, τον ενημέρωσε για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα τουρκοκρατούμενα εδάφη μας, την οποία χαρακτήρισε ως βαρβαρότητα και σημείωσε ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν ανήκει μόνο στους Ελληνοκυπρίους, αλλά και στους Μουσουλμάνους της Κύπρου και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

Στόχος μας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και μέρος αυτής της ταυτότητας αποτελεί και η πίστη μας.
Εμφανίσεις: 114413
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!