Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Πολωνία (ΦΩΤΟ)

polonia-7

ΓΙΑ ΤΗΝ ROMFEA.GR | JERZY BETLEJKO

Στις 18 και 19 Αυγούστου 2014 στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μάρθας και Μαρίας στο Άγιο Όρος Γκραμπάρκα στην Πολωνία πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος των οποίων προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν επίσης οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Πολωνίας, των ΗΠΑ καθώς και της Λευκορωσίας.

Τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 17:00 μ.μ. περίπου έφτασαν στο Όρος Γκραμπάρκα, συνοδεία Αγιορειτών Πατέρων, τα Ιερά Λείψανα του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, τα οποία από το Σάββατο 16 Αυγούστου βρίσκονται στην Πολωνία.

Στις 18:00 μ.μ., με συμμετοχή χιλιάδων Ορθοδόξων πιστών, άρχισε η ολονύκτιος Αγρυπνία, ενώ η κεντρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, τελέσθηκε στις 10:00 της επόμενης.

Κατά την εορταστική Θεία Λειτουργία, για δεύτερη φορά στην ιστορία της Πολωνίας, ήταν παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Bronisław Komorowski μετά της πρώτης κυρίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έναν σύντομο λόγο με θερμές ευχαριστίες για την υποδοχή και φιλοξενία των Ιερών Λειψάνων απήυθηνε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας κ. Ελισαίος.

Εν κατακλείδι των εορταστικών εκδηλώσεων ο Πρόεδρος της Πολωνίας κ. Bronisław Komorowski και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας φύτεψαν στο Αγ. Όρος Γκραμπάρκα μια βελανίδια – «δέντρο ελευθερίας», εις ανάμνηση των 25 χρόνων από τις πρώτες ελεύθερες εκλογές του 1989.

* Απαγορεύεται η τροποποίηση του εν λόγω δημοσιεύματος με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Romfea.gr.

polonia-1

polonia-2

polonia-3

polonia-4

polonia-5

polonia-6

polonia-8

polonia-9

polonia-10

Εμφανίσεις: 76402
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!