Πάνω από 50 χιλιάδες πιστοί ανέβηκαν στο ''Άγιον Όρος'' της Πολωνίας

7

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κατά το παλαιό ημερολόγιο στο Όρος Γκραμπάρκα γνωστό ως Άγιον Όρος της Πολωνίας.

Χιλιάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου έφτασαν στο Όρος Γκραμπάρκα, για να τιμήσουν και τον φετινό εορτασμό, που έχει επίκεντρο την ομώνυμη Ιερά Μονή που απαριθμεί περίπου 30 μοναχές.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, συμπαραστατούμενος από Αρχιερείς της Πολωνικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Γκραμπάρκα αποτελεί πανπολωνικό προσκύνημα, στο οποίο συμμετέχουν ετησίως χιλιάδες πιστοί, που μεταβαίνουν επί τόπου με κάθε διαθέσιμο μεταφορικό μέσο.

Μάλιστα, εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται πεζοί, περπατώντας πολλές ημέρες και διανύοντας μέχρι και 150 χιλιόμετρα με τα πόδια και διανυκτερεύοντας στο ύπαιθρο.

Επίσης αποτελεί παλαιό έθιμο να κουβαλούν και να τοποθετούν ξύλινους σταυρούς, με αποτέλεσμα να αντικρύζει κανείς ένας δάσος από σταυρούς κάθε μεγέθους.

polsha 12

polsha3

Εμφανίσεις: 126788
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!