"Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται τον Αρχιεπίσκοπο"

ImageΤις ολόθερμες ευχές του για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του έστειλε ο Μακαριώτατος

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β' στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 FM και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» και τον Μάκη Παπαγεωργίου.

  

«Τον χρειαζόμαστε όλοι: και η Εκκλησία της Ελλάδος, και η Ελλάδα, και η Κύπρος μας τον χρειάζεται!» τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και συμπλήρωσε: «Εύχομαι από καρδιάς ταχεία ανάρρωση. Εύχομαι ότι καλό, να δώσει ο Θεός γρήγορα να βρεθεί στα καθήκοντά του, να τα ασκήσει θεοφιλώς, όπως προηγουμένως».

  

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος επέκρινε δριμύτατα την αναφορά των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου με το όνομα «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» σε πρόσφατο κείμενο που υπέγραψαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μέχρι σήμερα η Μεγάλη Βρετανία συμπλέει με την Τουρκία. Τώρα και μισόν αιώνα η πολιτική της είναι διαίρει και βασίλευε, γιατί θέλει να κρατήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην Κύπρο, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Κάποτε θα χρησιμοποιεί τον ένα και κάποτε τον άλλον. Κρατάει απ΄ όλες τις πλευρές το όλον θέμα και το χειρίζεται όπως θέλει, φτάνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της. Γι’  αυτό η Βρετανία δεν θέλει τη μόνιμη λύση στο Κυπριακό».

  Και κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Εμένα η Βρετανία θα με βρει μπροστά. Αν δεν ανοίξουμε θέμα βάσεων, δεν καταλαβαίνει η Μεγάλη Βρετανία διαφορετικά. Μόνο όταν κινδυνεύουν τα δικά της συμφέροντα, μπορεί να προσγειωθεί. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνει».
Εμφανίσεις: 91129
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!