Επιστολές διαμαρτυρίας του Κυρηνείας Παύλου

ImageΕπιστολές διαμαρτυρίας, με τις οποίες καταδικάζει «με ιερή αγανάκτηση και βδελυγμία τη συνεχιζόμενη αποτρόπαιη πράξη του κατοχικού καθεστώτος να διατηρεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στο κατεχόμενο χωριό Τριμίθι, σε φούρνο κατασκευής κεραμικών»,

απέστειλε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Παύλος προς τους πρέσβεις των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τους Γενικούς Γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της ΟΥΝΕΣΚΟ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης κ. Παύλος «στις επιστολές του εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του και καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη νέα προκλητική πράξη του ψευδοκράτους του Ταλάτ εναντίον των χριστιανικών μας μνημείων και τον καθιστά υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

 

Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος επισημαίνει στις επιστολές του, ότι «όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής από την Τουρκία, η οποία δυστυχώς δείχνει δείγματα συνεχούς αδιαλλαξίας τη στιγμή που επιθυμεί να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Καλεί, τέλος, ξένες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς να λάβουν τα δέοντα μέτρα ώστε να εξαναγκασθεί η Τουρκία να τερματίσει την κατοχή. 
Εμφανίσεις: 66191
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!