Ο Αλεξανδρείας στην Μητρόπολη Ταμασσού

Image
Ο Μητρ. Ταμασσού Ησαϊας
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν χθες στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, η κοινότητα της Άνω Δευτέρας και ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαϊας.

 

Έξω από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασσού ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαϊας, μαζί με μαθητές σχολείων της πόλης υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

 

Στην συνέχεια στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, και εν πομπή μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου τέλεστηκε δοξολογία.

 

Αμέσως μετά την δοξολογία ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαϊας στην προσφώνηση του τόνισε πως: « Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί ο λαός της Ταμασσού υποδέχτηκε σήμερα τον διάδοχο του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, αλλά και την συνοδεία του στην Αγία γη της Ταμασσού».

 

Επίσης ο κ. Ησαϊας τόνισε πως ο δεσμός μεταξύ της Μητρόπολης Ταμασσού και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι έντονος, υπογραμμίζοντας πως «Τα διασωθέντα μνημεία φανερώνουν κατάδηλα τη μαρτυρία των σχέσεων Κύπρου και Μητροπολιτικής Ελλάδος, ενώ οι καταβολές αυτού του λαού ανάγονται από τα βάθη των αιώνων ως φύτρες, τρεφόμενες από το ελληνικό και χριστιανικό πολιτισμό και παραμένουν αγέραστες και αειθαλείς και παράγουν καρπούς έως σήμερα».

 

Τέλος ο κ. Ησαϊας εξέφρασε και την χαρά του για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ τονίζοντας πως: «Η ηθική αλλά και η υλική βοήθεια του Αρχιεπισκόπου προς την Μητρόπολη μας είναι έμπρακτη, και εγώ και ο λαός της Ταμασσού οφείλουμε πάρα πολλά στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο».  

Εμφανίσεις: 40891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!