Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Χριστόφια

ImageΜε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια, πως θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

 

Ο Πρόεδρος κ. Χριστόφιας δώρισε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ένα ασημένιο καράβι ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας, και παραδίδοντας το δήλωσε πως: «Αυτό είναι ένα δώρο ψυχής, διότι προσδοκούμε να επιστρέψουμε στην Κερύνεια, μια Κερύνεια ελεύθερη, έστω και κάτω από τουρκοκυπριακή διοίκηση».

 

Επίσης από την πλευρά του ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος δώρισε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, έναν εκκλησιαστικό ασημένιο δίσκο.

 

Τέλος εξερχόμενος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας από τον Πρόεδρο δήλωσε: ''Ο Πρόεδρος έχει μάθει να είναι πρακτικός άνθρωπος, δεν είπαμε θεωρητικά πράγματα, είπαμε πρακτικά, για την επιβίωση του Πατριαρχείου και για να υλοποιηθούν τα έργα που οραματίστηκε ο προκάτοχός μου, ο Κύπριος Πατριάρχης Πέτρος ο Ζ', και πιστεύω ότι όλα του τα όνειρα σιγά-σιγά υλοποιούνται και γίνονται πραγματικότητα''.
Εμφανίσεις: 76323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!