Στο ΕΔΑΔ η Κυπριακή Εκκλησία για 522 εκκλησίες

ImageΗ Εκκλησία της Κύπρου θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την καταστροφή 522 εκκλησιών στις τουρκοκρατούμενες

περιοχές της Κύπρου.

 

Συγκεκριμένα η Εκκλησία της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τη συνεχιζόμενη καταστροφή 522 εκκλησιών στα κατεχόμενα και προπάντων να επισημάνει την ανάγκη για διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Η αναγκαία αυτή προσφυγή στο ΕΔΑΔ προκύπτει από τη συνεχιζόμενη και συνειδητή, από μέρους της Τουρκίας, καταστροφή των εκκλησιών της νήσου και την άρνησή της να συνεργαστεί για την ανοικοδόμηση και επιδιόρθωση όσων μνημείων έχουν υποστεί βάρβαρες  αλλοιώσεις.

 

Τέλος είναι γνωστό πως πάρα πολλές εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους, αποθήκες, ορνιθώνες, νυχτερινά κέντρα, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, νεκροτομεία, τζαμιά και στρατόπεδα.

 

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

  

   

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 53008
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!