Προειδοποίηση Κύκκου Νικηφόρου για τον Λιμνίτη

ImageΟ Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος προειδοποίησε ότι θα ηγηθεί προσωπικά κινητοποιήσεων των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Τηλλυρίας

για παρεμπόδιση της διέλευσης Τουρκοκυπρίων από την περιοχή, αν δεν ανοίξει το οδόφραγμα στο Λιμνίτη.

 

Ο κ. Νικηφόρος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει νέο κύκλο επαφών με τους ξένους πρέσβεις στη Λευκωσία, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για να συγκατανεύσει στην εφαρμογή της συμφωνίας Χριστόφια-Ταλάτ για να ανοίξει το οδόφραγμα στην περιοχή.

 

Ο Μητροπολίτης Νικηφόρος δήλωσε ότι πέρσι είχε παρέμβει για να αποτρέψει δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά φέτος το καλοκαίρι ο ίδιος ηγηθεί των κατοίκων για να κλείσουν τους δρόμους και να παρεμποδίσουν τη μετάβαση Τουρκοκυπρίων στο θύλακα Κοκκίνων, προκειμένου να παραστούν στις ετήσιες εκδηλώσεις για τις μάχες στην περιοχή, το 1966, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά.

 

«Είμαστε νομιμόφρονες και δεν θέλουμε να προκαλούμε προβλήματα στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την αδικία εις βάρος των κατοίκων της Τυλληρίας.

 

Δεν γίνεται οι Τούρκοι να δέχονται το άνοιγμα οδοφραγμάτων εκεί που τους συμφέρει και να μην δέχονται εκεί που δεν τους συμφέρει», είπε ο Μητροπολίτης.
Εμφανίσεις: 75558
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!