Επιστολή Κύπρου Χρυσόστομου σε Πάπα Βενέδικτο

ImageΕπιστολή απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος προς τον Πάπα

Βενέδικτο 16ο, με αφορμή τον φονικό σεισμό στην περιοχή Ακουϊλα της Κεντρικής Ιταλίας.

 

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

 

Τω Αγιωτάτω Παπα της Πρεσβυτέρας Ρωμης, αγαπητώ αδελφώ, κυρίω Βενεδίκτω ΙϚ´, ασπασμόν άγιον εν Χριστώ Ιησού.

 

Βαθύτατα εθλίβημεν πληροφορηθέντες την φοβεράν είδησιν περί του φονικού σεισμού, όστις έπληξε την περιοχήν Λ' Ακουϊλά της Κεντρικής Ιταλίας.

 

Προς την Υμετέραν Αγιότητα, και μέσω Αυτής προς τους συγγενείς και τας οικογενείας των τόσων αδίκως φονευθέντων και πληγέντων συνανθρώπων ημών, απευθύνομεν τα βαθύτατα και ειλικρινή ημών συλλυπητήρια.

 

Η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ημείς ο ίδιος προσωπικώς, συμμετέχομεν εις την οδύνην και εις το πένθος του Ιταλικού λαού και προσευχόμεθα δια την άνωθεν παρηγορίαν και ανακούφισιν των πληγέντων αδελφών ημών.

 

Εις έκφρασιν της βαθυτάτης λύπης ημών, αλλά και της συμμετοχής ημών εις τον βαρύτατον πόνον και εις την φοβεράν δοκιμασίαν των πληγέντων συνανθρώπων ημών, δεχθήτε, παρακαλούμεν, την εσωκλειομένην τραπεζικήν επιταγήν, ύψους πεντήκοντα χιλιάδων ευρώ (₠50.000) ως συμβολικήν βοήθειαν της Εκκλησίας ημών εις τα απαιτούμενα έξοδα επιδιορθώσεως των εκ του σεισμού πληγέντων εκεί Ιερών Ναών.

 

Ευχόμεθα όπως ο Κύριος ενισχύη, στηρίζη και παρηγορή τους πληγέντας αδελφούς ημών. 
Εμφανίσεις: 23914
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!