Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για λύση του Κυπριακού

Image
Φώτο: Romfea.gr
Ένα νέο σχέδιο λύσης του Κυπριακού θα βρεθεί μπροστά μας μέσα στο 2010, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο,

ο οποίος δήλωσε ότι κατά την εκτίμηση του, έχουν συμφωνηθεί τα περισσότερα στις συνομιλίες μεταξύ των δυο ηγετών.

 

Σε δηλώσεις του από τον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως ο ίδιος έχει την αίσθηση ότι έχουν συμφωνηθεί ήδη τα περισσότερα και ότι «όπως πληροφορούμε επίκειται σχέδιο με τον νέο χρόνο».

 

Κληθείς να σχολιάσει που βασίζει αυτή την θέση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να σχολιάσει περισσότερα, αλλά «αν κάποιοι είναι φίλοι του Υπάτου Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας, εκείνοι θα ξέρουν περισσότερα».

 

«Εγώ εύχομαι να είναι το σχέδιο θετικό, λειτουργικό για να είναι και βιώσιμο και να τελειώσουν τα βάσανα του Κυπριακού λαού», είπε και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο, μόνο ο Θεός που είναι παντογνώστης το ξέρει και ο Πρόεδρος και ο κ. Ταλάτ που συζητούν».

 

Τόνισε επίσης πως «αν παρ’ ελπίδα δεν είναι λειτουργικό και βιώσιμο, τότε εμείς θα έχουμε το θάρρος να το καταψηφίσουμε».

 

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα δυσκολευτεί καθόλου η Τουρκία να περάσει τον Δεκέμβριο την αξιολόγηση την έχει στην τσέπη της από τα τώρα. Ξέρει και πολιτεύεται η Τουρκία και πιστεύω ότι τα πάντα είναι έτοιμα και εμείς θέλουμε να είμαστε και καλά παιδιά και γι αυτό έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε».

Εμφανίσεις: 59231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!