Η Εκκλησία της Κύπρου προσφεύγει στο ΕΔΑΔ

ImageΠροσφυγές εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις περιουσίες της Ιεράς

Αρχιεπισκοπής Κύπρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας, της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, της Ιεράς Μονής Κύκκου και της Ιεράς Μονής Μαχαιρά κατέθεσε η Εκκλησία της Κύπρου, μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέα Σ. Αγγελίδη.

 

Συγκεκριμένα, η Εκκλησία της Κύπρου καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος ιδιοκτησίας, δηλαδή του δικαιώματος της χρήσης, της κάρπωσης και της ελεύθερης και απρόσκοπτης και χωρίς περιορισμούς αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της άσκησης της θρησκείας και της θρησκευτικής λατρείας στους θρησκευτικούς χώρους που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές και παράλληλα καταγράφει με τεκμηριωμένα στοιχεία, την καταστροφή της θρησκευτικής κληρονομιάς και μνημείων της Κύπρου.

 

Επίσης καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι «καθότι λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής και παρουσίας του τουρκικού στρατού, στερούμαστε το δικαίωμα να επισκεφθούμε ελεύθερα τους θρησκευτικούς μας χώρους και να επιτελέσουμε τη θρησκευτική λατρεία, χωρίς περιορισμούς», καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος και της υποχρέωσης για ίση μεταχείριση, δηλαδή την απαγόρευση των διακρίσεων και καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος κάθε ατόμου όπως μη υπόκειται σε οποιαδήποτε μορφή μειωτικής, ταπεινωτικής και εξευτελιστικής μεταχείρισης.

 

Η Εκκλησία της Κύπρου διεκδικεί και ζητεί να έχει απρόσκοπτη απόλαυση και χρήση της περιουσίας της ούτως ώστε να μπορεί ελεύθερα να ασκεί το χριστεπώνυμο πλήρωμά της τη θρησκευτική λατρεία στους θρησκευτικούς χώρους.

 

Τέλος, διεκδικεί και ζητεί την αποκατάσταση της περιουσίας της στην προ του 1974 κατάσταση, όπου αυτό είναι εφικτό, και διεκδικεί και ζητεί αποζημιώσεις για τη μέχρι σήμερα απώλεια χρήσης και αξιοποίησης των συγκεκριμένων περιουσιών. 
Εμφανίσεις: 76387
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!