Τη Νότιο Αφρική θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητος

Νοτίου Αφρικής, η οποία εφέτος εορτάζει τα εβδομηνταπεντάχρονά της, αναχωρεί από τον αερολιμένα Λάρνακος αύριο Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19.30΄ (πτήση ΕΚ 108), για την πραγματοποίηση επίσκεψης στους Αποδήμους μας της Νοτίου Αφρικής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με τους εκ της νήσου μας Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας  κ. Σεραφείμ και Καλής Ελπίδος κ. Σέργιο, τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου κ. Αργυρό Αντωνίου, τους παράγοντες της κυπριακής παροικίας και επισήμους της χώρας. Θα έλθει, επίσης, σε επικοινωνία με τους αποδήμους μας της Νοτίου Αφρικής.

 

Θα επισκεφθεί, ακόμη, τις Ιερές Μονές Αγίας Τριάδος, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Νικολάου, καθώς επίσης τα εκεί σχολεία της Ιεραποστολής και το Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως.

 

Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος θα παραστεί στην πανηγυρική εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητος Νοτίου Αφρικής, που θα πραγματοποιηθεί στους ανακαινισθέντες χώρους της, με την ευκαιρία και των εβδομηνταπεντάχρονών της και θα ομιλήσει.

 

Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, θα προστεί του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, στην Πρετόρια.

 

Την επόμενη ημέρα, 30 Νοεμβρίου, εορτή του Αποστόλου Ανδρέου, θα προστεί του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, της Ιεράς Μητροπόλεως Καλής Ελπίδος, στο Ντέρμπαν.

 

Τον Μακαριώτατο κατά την επίσκεψή του στη Νότιο Αφρική θα συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Πυλιώτης.

 

Στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 10.15΄ (πτήση ΕΚ 107).

Εμφανίσεις: 47336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!