Μετ’ εμποδίων η Θεία Λειτουργία στον Απόστολο Ανδρέα

ImageΠλήθη πιστών συνέρευσαν σήμερα το πρωί στο φημισμένο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που βρίσκεται

στο ομώνυμο ακρωτήρι στην κατεχόμενη Καρπασία, για να τιμήσουν τη ιερή μνήμη του ιδιαίτερα αγαπητού στους πιστούς της Κύπρου Αποστόλου.

 

Οι κατοχικές δυνάμεις αποκάλυψαν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο του Αττίλα και δεν επέτρεψαν στον Χωρεπίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο, να προστεί της Θείας Λειτουργίας στο κατεχόμενο μοναστήρι, καταδεικνύοντας τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε Διεθνή Αρχή και σύμβαση που αφορά την άσκηση των καθηκόντων θρησκευτικής λατρείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατοχικές αρχές ενημέρωσαν το Χωρεπίσκοπο ότι του επιτρέπουν να τελεί μόνο μία λειτουργία το χρόνο στα κατεχόμενα, την οποίαν τέλεσε το Πάσχα στην κατεχόμενη εκκλησία Αγίου Θέρισου.

 

Οι Τούρκοι επέτρεψαν στον Καρπασίας Χριστοφόρο, να κάνει μόνο το κήρυγμα. Κατά την επιστροφή του στις ελεύθερες περιοχές, ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας δεν θέλησε να προβεί σε σχόλια.

 

Τη λειτουργία στον Απόστολο Ανδρέα παρακολούθησαν σήμερα περίπου δύο χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου, υπό την συνεχή και ασφυκτική παρακολούθηση ψευδοαστυνομικών στον περίβολο της Μονής, αλλά και μέσα στο καθολικό της μονής όπου κινηματογραφούσαν και φωτογράφιζαν τους παρευρισκομένους, προκαλώντας έντονη δυσφορία στους πιστούς.

 

Παρόν στην Θεία Λειτουργία παρών ήταν και ο Βρετανός ύπατος αρμοστής κ. Πίτερ Μίλετ, ο οποίος σημείωσε ότι διαπίστωσε την σημαντικότητα της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα για τον Κυπριακό λαό και εξέφρασε την ανάγκη της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων.

 

Μικρό ιστορικό Μονής

Το κατεχόμενο από το 1974 Μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα στην Καρπασία είναι συνδεδεμένο με την ιστορία, την παράδοση, τη λαογραφία, τη λατρεία και αποτελεί την Μονή σύμβολο στην Μαρτυρική Μεγαλόνησο.

 

Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος φαίνεται να έχει περάσει από το μέρος εκείνο, τον 1ο αιώνα μ.Χ., όταν το καράβι με το οποίο ταξίδευε έμεινε αγκυροβολημένο για τρεις ημέρες σε παρακείμενο λιμανάκι λόγω νηνεμίας.

 

Εκεί ο Απόστολος δημιούργησε μια πηγή στο βράχο από όπου άρχισε να αναβλύζει άφθονο νερό.

 

Αυτό θεράπευσε και το τυφλό παιδί του καπετάνιου του καραβιού, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, έκτισε στην ίδια τοποθεσία ναό αφιερωμένο στον πρωτόκλητο μαθητή του Χριστού.
Εμφανίσεις: 56008
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!