Διαρρήκτες έβαλαν φωτιά στον ναό της Θεοσκέπαστης

ImageΦωτιά που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τέθηκε κακόβουλα από διαρρήκτες, ξέσπασε στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης,

στην Κάτω Πάφο, και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην εκκλησία - που ανάγεται στον 18 αιώνα - καθώς και στην εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα.

 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από το νεωκόρο της εκκλησίας γύρω στις 0630 το πρωί, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

 

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας τσεκούρι, παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο.

 

Όταν αυτό δεν έγινε κατορθωτό, οι ιερόσυλοι έσπασαν τζάμια και σκάμνους της εκκλησίας και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο εικονοστάσι και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

 

Το Ναό της Θεοσκέπαστης επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το συμβάν, σημειώνοντας ότι η ιεροσυλία αυτή δεν είναι έργο χριστιανών αλλά αλλοθρήσκων.

 

Η φωτιά κατασβήστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική προτού επεκταθεί και στο υπόλοιπο του ναού. Τέλος, την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. 
Εμφανίσεις: 81754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!