Φιλαρμονικές έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΣήμερα Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009, με την ευκαιρία των εορτών, επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ, του Παγκυπρίου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, οι οποίες έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τόσο τα στρατευμένα νιάτα, όσο και τους μαθητές και απηύθυνε προς αυτούς τις χριστουγεννιάτικες ευχές του. Ιδιαίτερα, απευθυνόμενος προς τους εξ Ελλάδος αδελφούς στρατιώτες και εμφανώς συγκινημένος υπογράμμισε ότι «η Ελληνική Δύναμη Κύπρου φέρει μια βαριά ιστορική κληρονομιά σ’ αυτόν τον τόπο, αφού κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας άφησαν τα οστά τους εδώ ως λίπασμα ελευθερίας».

«Σας διαβεβαιώνουμε», πρόσθεσε, «ότι ο Κυπριακός λαός δεν λησμονεί τη θαραλλέα στάση των παιδιών της Μητέρας Πατρίδας. Σας ευχόμαστε όπως φανείτε αντάξιοι εκείνων, για το καλό της Πατρίδας και του Έθνους, το οποίο έχει συρρικνωθεί αρκετά τον 20ο αιώνα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε, επίσης, την ευχή να μην υποστεί περαιτέρω συρρίκνωση ο Ελληνισμός, αλλά να πορευθεί σωστά, δίδοντας κατάφαση στην ένδοξη ιστορία μας.

Image

Εμφανίσεις: 44242
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!