Δυσμενή σχόλια από την Πρωτοβουλία "Ελεύθεροι Πολίτες" για την εγκύκλιο του Κύπρου Χρυσοστόμου

ImageΗ Πρωτοβουλία ''Ελεύθεροι Πολίτες'' σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' ''για ακόμη μία φορά μετέτρεψε τον άμβωνα σε 'πολιτικό μπαλκόνι', κινδυνολογώντας, παραπλανώντας και υπονομεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας''. 

Η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς, ''αποτελεί μνημείο πολιτικαντισμού, και προπαγάνδας που αφήνει, δυστυχώς όχι για πρώτη φορά, εκτεθειμένο τον Αρχιεπίσκοπο αναφέρει η ανακοίνωση'' και προστίθεται πως ''η προσπάθεια του να ενσπείρει τον φόβο για δήθεν έτοιμο σχέδιο λύσης που σύντομα θα παρουσιαστεί στον λαό, καθιστά τον Αρχιεπίσκοπο σύμβολο διχασμού, αν και ο θεσμός που υπηρετεί είναι κατ’ εξοχήν και από την φύση του θεσμός ενότητας''.

Η Πρωτοβουλία «Ελεύθεροι Πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση, σεβόμενη τον θεσμό του προκαθημένου της Εκκλησίας ''καλεί τον Μακαριότατο να περιοριστεί στα ιερατικά του καθήκοντα και να τερματίσει την τακτική ανάμιξης του στην πολιτική, προσθέτει η ανακοίνωση''.

Αναφέρει πως ο λαός έχει εκλελεγμένους πολιτικούς ηγέτες στους οποίους έχει αναθέσει την διαχείριση του εθνικού θέματος. 

''Αν ο Μακαριότατος επιθυμεί μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο του λαού, την οποία δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε όταν ήταν υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ας τερματίσει επιτέλους να διχάζει τον λαό και να υποσκάπτει την κυβέρνηση του τόπου. Μόνο έτσι θα προσφέρει υπηρεσία στην Κύπρο και τον λαό της'', καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχόλιο Romfea.gr: Μήπως οι θέσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου είναι αναγκαίες στις δύσκολες αυτές στιγμές του Κυπριακού προβλήματος; Τα σχόλια δικά σας!

Εμφανίσεις: 39802
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!