Τα Πάντιμα δώρα των Μάγων στη Μητρόπολη Λεμεσού

ImageΜέσα  στα πλαίσια εορταστικών ημερών της κατά Σάρκα Γέννησης του Χριστού  η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού διοργάνωσε διαδοχικώς δύο εκδηλώσεις οι οποίες αφορούσαν τον καταρτισμό αλλά και  τον αγιασμό των πιστών της  τοπικής Εκκλησίας

Η πρώτη  σχετίζεται με την επίσκεψη στο νησί του ιερομονάχου Ιωακείμ Αγιορείτου Γέροντος του ιερού κελίου του Αγίου Νικολάου του Βραχνιώτου που βρίσκεται στις Καρυές Αγίου Όρους, ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμανδρίτου Ισαάκ και με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου μίλησε στη σύναξη πάντων των φιλόπτωχων ταμείων της Μητροπόλεως Λεμεσού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσου κ. Αθανάσιος, ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος της φιλόπτωχου αδελφότητος αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού.

Η εδώ επίσκεψη του πατρός Ιωακείμ έδωσε την καλή ευκαιρία της πραγματοποίησης κι άλλων πνευματικών ομιλιών του Γέροντος είτε σε τοπική εμβέλεια μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως είτε και σε παγκύπρια εμβέλεια μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Το  δεύτερο γεγονός αφορούσε την  έλευση για δεύτερη φορά στην Μητρόπολη  Λεμεσού των Παντίμων Δώρων τα οποία προσέφεραν οι τρεις εξ Ανατολών Μάγοι στον ως βρέφος Ενανθρωπήσαντα Χριστό.

Τα Δώρα αυτά που ως γνωστό είναι χρυσός λίβανος και σμύρνα φυλάσσονται με πολλή ευλάβεια ως πολύτιμο πνευματικό κειμήλιο στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

Της συνοδείας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμανδρίτης Παρθένιος.

Το γεγονός της δευτέρας ελεύσεως των Πάντιμων Δώρων στη Μητρόπολη Λεμεσού αλλά και το ότι προΐσταται της συνοδείας των Πατέρων ο Ηγούμενος της Μονής αποτελεί για μας ύψιστη χαρά και τιμή όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Λεμεσού προσφωνώντας τον γηραιό Καθηγούμενο γι’αυτό και ως ένδειξη ευχαριστίας ο Πανιερώτατος δώρισε στον Γέροντα Παρθένιο μια ηγουμενική βακτηρία για να ποιμαίνει το εμπιστευμένο σε αυτόν λογικό ποίμνιο των Πατέρων της Μονής του.

Η προσέλευση των πιστών ήταν συγκινητική για  αυτό και ο Μητροπολιτικός Ναός όπου φυλάσσονταν τα τίμια Δώρα κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο παρέμενε ανοικτός μέχρι και τα μεσάνυκτα.

Αξίζει  να αναφέρουμε ότι τα Πάντιμα Δώρα των Μάγων είχαν φιλοξενηθεί τις προηγούμενες μέρες στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στη Λευκωσία προσωρινό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας.

Image

Εμφανίσεις: 70230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!