Καρογιάν : «δεν είναι δουλειά της Βουλής να αναλύει τα οικονομικά της Εκκλησίας»

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε πως δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Βουλής να αναλύει και ελέγχει τα οικονομικά της Εκκλησίας και να θέτει όρους και περιορισμούς. 

Σχολιάζοντας στο πλαίσιο δηλώσεων του τη γραπτή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Χρήστου Πουργουρίδη σε σχέση τον τρόπο διαχειρίσης των οικονομικών της Εκκλησίας, είπε : «Δεν είμαι σύμφωνος με τις προτάσεις του κ. Πουργουρίδη». 

Επεσήμανε δε ότι «δεν είναι δουλειά της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναλύει τα οικονομικά της Εκκλησίας, ούτε να θέτει διάφορους περιορισμούς».

«Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός με μεγάλη ιστορία, έχει και εθνικό και πνευματικό καθήκον», συνέχισε προσθέτοντας ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να μειώσει το μεγάλο ρόλο που είχε η Εκκλησία στη δια των αιώνων επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και σε σχέση με τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Αναφέροντας επίσης ότι η Εκκλησία έχει την ιεραρχία της τον καταστατικό της χάρτη, τους δικούς της κανόνες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις που κρίνει ότι είναι σημαντικές τόσο για το ποίμνιο, όσο και ευρύτερα για τον κυπριακό Ελληνισμό υπέδειξε: «Ας αφήσουμε αυτού του είδους τις συζητήσεις και ας επικεντρωθούμε σε αυτά που είναι τα πλέον σημαντικά και πολύτιμα για τον τόπο, το Κυπριακό και την κοινωνία».

Εμφανίσεις: 62509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!