Θεοφάνεια στην Κύπρο με επίκεντρο των εορτασμών στην Αγία Νάπα

ImageΜε λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου και με ειδικές τελετές καθαγιασμού των υδάτων γιορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια. 

Επίκεντρο των εορτασμών φέτος είναι η περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, όπου η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελείται στον Ιερό Ναό της Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. 

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας.

Στους εορτασμούς συμμετέχει η φιλαρμονική και άγημα της Εθνικής Φρουράς καθώς επίσης και η φιλαρμονική της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κύπρου. Επίσης θα βραβευθεί ο πρώτος κολυμβητής με χρυσό Σταυρό. 

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρου του λιμανιού θα ακολουθήσουν κυπριακοί και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον πολιτιστικό όμιλο «Η Παράδοση» Λιοπετρίου και το λαογραφικό όμιλο «Η Κληρονομιά» Σωτήρας. 

Στη Λάρνακα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου. 

Η Βάπτιση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων θα γίνει όπως κάθε χρόνο στη μαρίνα της Λάρνακας. Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης. 

Στη Λεμεσό η Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανίων τελείται στην εκκλησία της Αγίας Νάπας. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρίσταται ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης. 

Στην Πάφο η Θεία Λειτουργία τελείται στην εκκλησία της Θεοσκέπαστης. Την Κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης. 

Στη Λευκωσία η Θεία Λειτουργία τελείται στην εκκλησία του Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι του Κύκκου στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

Εμφανίσεις: 85939
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!