Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας στο πλευρό της Κύπρου

ImageΟ ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Rowan Williams, πρόσθεσε τη δική του βαρυσήμαντη και ηθικά βαρύνουσα φωνή κατά της μεγάλης αδικίας σε βάρος της Κύπρου όπου, όπως τόνισε χθες, άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να επισκεφθούν ελεύθερα τα σπίτια τους και η θρησκευτική κληρονομιά αφήνεται να φθίνει ή έχει εσκεμμένα καταστραφεί.

«Πολλά έχουν ειπωθεί και δεν θα προσθέσω πολύ περισσότερα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμη η Κύπρος», είπε ο Δρ Ουίλλιαμς σε χαιρετισμό του στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η κυπριακή κοινότητα Margate προς τιμή των φιλοξενουμένων της, μετά τη λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγορίου. 

"Πρόκειται για μια κατάσταση", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Καντουρίας, "όπου άνθρωποι ακόμη δεν μπορούν να επισκεφθούν κατά κανονικό, γενικά αποδεκτό τρόπο, τα οικογενειακά τους σπίτια και εκείνα των προγόνων τους και όπου, δυστυχώς, όπως μαρτυρούν ορισμένες φωτογραφίες που έχω μελετήσει, η μακρόχρονη, πλούσια και ωραία ελληνοχριστιανική κληρονομιά της νήσου έχει αφεθεί να φθαρεί ή έχει καταστραφεί εσκεμμένα. Πρόκειται για τραγωδία όχι μόνο για την Κύπρο αλλά για όλη την Ευρώπη, όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια. Να είσθε βέβαιοι ότι εμείς στην Αγγλικανική Εκκλησία εξακολουθούμε να προσευχόμαστε σε σχέση μ’ αυτό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία και συμμετείχε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων ύστερα από την καθιερωμένη πομπή προς την παραλία της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε θερμά το Δρα Ουίλλιαμς εκφράζοντας τη βαθύτατη εκτίμηση του για το έργο του και για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών.

Εμφανίσεις: 34704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!