Ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, δέχτηκε στο γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, σε εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε, τον νέο Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Alfredo Bastianelli.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε μέσα σε πολύ φιλικό, εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, πέρα από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, συζητήθηκαν και μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα αυτή να αποβεί χρήσιμη και παραγωγική.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις πολύ στενές σχέσεις, καθώς και στους δεσμούς φιλίας, γειτονίας και συνεργασίας που συνδέουν την Κύπρο με την Ιταλία, σε διάφορους τομείς, εδώ και πολλά χρόνια. Με τις διαπιστώσεις του Μακαριώτατου, συμφώνησε και ο κ. Bastianelli.

Ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη θρησκεία των δύο λαών, αφού, τόσο η Κύπρος, όσο και η Ιταλία, είναι χώρες χριστιανικές, γεγονός που επιτρέπει την περαιτέρω σύσφιξη των ήδη καλών σχέσεων ανάμεσά τους.

Τέλος, έκανε μνεία και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος πριν από δύο χρόνια στο Βατικανό, όπου και είχε συνάντηση, μεταξύ άλλων, με τον Πάπα Βενέδικτο, αλλά και στην προγραμματιζόμενη για τον Ιούνιο επίσκεψη του Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Κύπρο.

Εμφανίσεις: 102974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!