Χρυσόστομος "Εάν η Τουρκία θέλει ευρωπαϊκή πορεία να αλλάξει συμπεριφορά"

ImageΣχέδιο λύσης του Κυπριακού θα βρίσκεται μπροστά μας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ο οποίος θεωρεί πως θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την κατάθεση των τουρκοκυπριακών προτάσεων και να σταματήσουν οι συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό και ερωτηθείς εάν συνεχίζει να έχει την ίδια εκτίμηση, ότι σύντομα θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο λύσης, ο Μακαριώτατος δήλωσε πως «δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, ο λαός μας το προαισθάνεται, αλλά και πάλι το τονίζω και το υπογραμμίζω, ρωτήστε με ύστερα από τρεις μήνες».

«Δυστυχώς δεν πάμε καλά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι «το κείμενο που εστάλη από την τουρκική πλευρά, από τον κ. Ταλάτ, δεν είναι συμφωνημένη βάση για συνομιλίες. Κατά την άποψη μου ήταν μια ευκαιρία να απορρίψουμε το κείμενο εκείνο, να σταματήσουν οι συνομιλίες και να πάμε στη Ευρώπη να διαμαρτυρηθούμε». 

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων τόνισε: «Εάν η Τουρκία, πράγματι θέλει ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά, πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά».

Εμφανίσεις: 51518
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!