Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Εκκλησία βαδίζει θαυμάσια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα»

ImageΜε την άδεια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β', κυκλοφόρησαν σε εκκλησίες τα φυλλάδια που αναφέρονταν κατά της εκ περιτροπής προεδρίας και τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τη χρήση κάποιων λέξεων, όπως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε σήμερα, σημειώνοντας ωστόσο πως και ο ίδιος θεωρεί ότι το λεκτικό θα μπορούσε να ήταν καλύτερα διατυπωμένο.

Σε δηλώσεις του από τη Λεμεσό, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως «παρόλο που στην ουσία συμφωνούσα, έχει μερικές λέξεις που όντως είναι ακραίες και δεν συμφωνώ, αλλά μιας και ήταν έτοιμα, έδωσα άδεια και δόθηκαν στους πιστούς από την Εκκλησία».

«Μπορούσε το ίδιο περιεχόμενο με διαφορετικές λέξεις να παρουσιαστεί ακριβώς όπως είναι στην ουσία», είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος διαφώνησε με τη χρήση συγκεκριμένων λέξεων.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει επέλθει η ειρήνη στους κόλπους της Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος δήλωσε πως «η Εκκλησία βαδίζει θαυμάσια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ότι θέματα είχαμε το ένα μετά τα άλλο το υλοποιούμε και έχουμε μια ομόνοια και πιστεύω ότι έχει εμπεδωθεί το συνοδικό πνεύμα σε όλους».

«Ούτε ο πρώτος μπορεί να κάνει άνευ των επισκόπων και ούτε οι επίσκοποι άνευ του πρώτου. Είναι μια σωστή γραμμή την οποία εφαρμόζουμε με πολλή σχολαστικότητα και με πολλή αγάπη», συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επισκέφθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, ο οποίος έχει την ονομαστική του εορτή και μαζί με άλλους ιεράρχες του ευχήθηκε χρόνια πολλά και «ότι ευγενές και άγιο ποθεί να το έχει».

Τέλος να σημειωθεί, ότι νωρίτερα τελέστηκε συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντάνασσας Καθολικής.

Εμφανίσεις: 72383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!