Με λαμπρότητα η εορτή του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, μιας και την μέρα αυτή άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής), συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Μητροπολίτου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και οι Θεοφιλέστατοι Χωρεπίσκοποι Λήδρας κ. Επιφάνιος (ηγούμενος Μονής Μαχαιρά) Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, καθώς και οι Πανοσιολογιώτατοι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Λεμεσού.

Παρευρέθηκαν επίσης ο εκπρόσωπος του στρατού ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, καθώς και εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ισαάκ ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας  μας.

Κατά την διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν και ευχήθηκαν στον Άγιο Λεμεσού τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος Κιτίου κ. Χρυσόστομος Μόρφου κ. Νεόφυτος, Ταμασού κ. Ησαΐας Ναυκράτιδος κ. Κύριλλος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Χωρεπίσκοποι Αρσινόης κ. Νεκτάριος και Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Να αναφερθεί, ότι παρά τις καταρρακτώδεις βροχές της ημέρας, χιλιάδες πιστοί της Μητροπολιτικής Περιφέρειας αλλά και από όλη την Κύπρο ευχήθηκαν τα έτη πολλά στον Πανιερώτατο κ. Αθανάσιο.

Τέλος, συγκινητική ήταν η εκδήλωση αγάπης των κατηχητικών συνάξεων προς τον Επίσκοπο, μέσα από την απόδοση τραγουδιών σχετικά με το εορτάσιμο της ημέρας.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!