Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα τα ονομαστήρια του Κιτίου Χρυσόστομου

ImageΜε την ευκαιρία της σημερινής εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήρια του. 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος τελέστηκε το πρωί αρχιερατικό συλλείτουργο στην παρουσία των Μητροπολιτών Μόρφου Νεόφυτου, Κωνσταντίας - Αμμοχώστου Βασίλειου, Τριμυθούντος Βαρνάβα και του Χωρεπισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου. 

Σε δηλώσεις του μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ανέφερε ότι «είναι με την καρδιά πλημμυρισμένη από χαρά και αγάπη» που δέχεται σήμερα, ημέρα των ονομαστηρίων του τον χαιρετισμό του ποιμνίου του.

«Θέλω με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους αρχηγούς εκκλησιών και σε πολλούς ιεράρχες οι οποίοι έσπευσαν να με συγχαρούν για την ημέρα αυτή» είπε ο Μητροπολίτης Κιτίου ενώ ευχαριστίες εξέφρασε και «στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας που με την χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής Μακάριος ο Γ, ήρθαν εδώ και λάμπρυναν την όλη εορτή μου».

Ο Κιτίου Χρυσόστομος ευχήθηκε επίσης «η ιεραποστολή να μεγαλώνει όσο το δυνατό περισσότερο και παρακαλώ το λαό μας να συνεισφέρει κατά το δυνατόν για να μπορέσουμε να σώσουμε περισσότερες ζωές ανθρώπων εκεί στην μαύρη Αφρική και σε άλλα μέρη του κόσμου που πεθαίνουν από πείνα».

Ερωτηθείς σχετικά με τους σεισμόπληκτους της Αϊτής ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε ότι «ασφαλώς ο Σύνδεσμος εκτίνει τα φτερά του σε όλους τους λαούς και σε όλη τη Γη οπουδήποτε υπάρχει πόνος και αγωνία ή δυστυχία όπως αυτή που έπληξε την Αϊτή. Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας θα πράξει το καθήκον του» κατέληξε.

Εμφανίσεις: 94035
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!