Παλλαϊκή υποδοχή ιερών λειψάνων στο Παραλίμνι

ImageΤην Τιμία Κάρα του Αγίου Ενδόξου  Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος  υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, χθες το απόγευμα, στην κατάμεστη από πιστούς πλατεία του  Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Εκατοντάδες πιστοί με εκδηλώσεις κατάνυξης και  συγκίνησης υποδέχθηκαν στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κάρα του Αγίου, που την μετέφερε στην Κύπρο ο Πανοσιολογιότατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανάχραντου της Άνδρου, Μονή στην οποία φυλάσσεται το ιερό λείψανο, Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος. Τον υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειος, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς της μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Γιώργος Γεωργίου, ο Στρατιωτικός διοικητής του 7ου Σ.Π., ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Με  την άφιξη της Κάρας του  Αγίου Παντελεήμονος, ξεκινούν μια  σειρά από λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή της Τυρινής (14 Φεβρουαρίου 2010). Με τις εκδηλώσεις αυτές, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στοχεύει στο να ενισχύσει και να ενδυναμώσει πνευματικά τους πιστούς για τον αγώνα, στο μεγάλο «της αρετής στάδιον», την Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολούθησε  πομπή έως τον Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε Δοξολογία, της οποίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος.

«Με την εδώ παρουσία της Τίμιας Κάρας  του Αγίου Παντελεήμονος του  Ιαματικού στην ενορία μας, μας  δίνεται  η δυνατότητα προσέγγισης ενός εκ των πολλών θησαυρών της πίστεως μας», σημείωσε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου π. Ηρακλείδιος Ξιούρος.

«Μας  δίνεται η  δυνατότητα της κατανοήσεως  του Μυστηρίου της Πεντηκοστής  που δεν είναι τίποτε άλλο, από τη γέννηση της αθάνατης ζωής, της χαρισμένης από το Θεό στον κόσμο Του, οι καρποί αυτού του μυστηρίου είναι  οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Οι Άγιοι είναι οι τέλειοι, οι μοναδικοί και αθάνατοι, αφού όλη τους η ζωή είναι ο όλος Χριστός, αλλά δεν είναι κάτι απομακρυσμένο. Οι Άγιοι, μας υποδεικνύουν τον δρόμο της αγιότητας και τελειότητας μέσα στο διάβα των αιώνων. Μας διδάσκουν δια της αγίας ζωής τους, πως εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε εικόνες Χριστού, ενδεδυμένοι τον Χριστό, αξιοποιώντας τα ουράνια και άπειρα χαρίσματα και τις δωρεές που μας έχει κληρονομήσει», υπογράμμισε.

Τέλος ο π. Ηρακλείδιος υπογράμμισε  ότι: «μέσα από την παρουσία των  Αγίων Λειψάνων  και της τιμητικής  προσκύνησης αυτών, η θριαμβεύουσα  με την στρατευομένη Εκκλησία ενώνεται και πορεύεται μέσα στην αιωνιότητα, ξεκινώντας από το παρελθόν, βιώνοντας το παρόν και ατενίζοντας το μέλλον, βλέποντας μέσα στο χρόνο την αγάπη και την παρουσία του Θεού, που σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί τη ζωή του ανθρώπου».

 

Εμφανίσεις: 60614
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!