Αποφάσεις 1ης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, στην πρώτη τακτική του έτους συνεδρία υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

1) Συνέχισε τη μελέτη κεφαλαίων του σχεδίου του νέου Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου.

2) Ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη Κιτίου για την πρόσφατη Συνάντηση Ορθοδόξων και Αγγλικανών που έγινε στην Κρήτη  καθώς και για την πορεία του διαλόγου.

3) Αποφάσισε την δια Συνοδικής Εγκυκλίου ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας για την πρόσφατη κατάταξη στο αγιολόγιο της Εκκλησίας, εκ μέρους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, του εις τους αγίους Τόπους μαρτυρήσαντος αρχιμανδρίτου Φιλουμένου, καταγομένου εκ Κύπρου.

4) Συζήτησε, τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου άμεσης κατάρρευσης της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέου, μετά τα προσκόμματα που προβάλλουν οι Τούρκοι, την υπαναχώρησή τους από προηγούμενη συμφωνία και την γενική άρνησή τους για συνεργασία για το θέμα αυτό.

5) Συναντήθηκε με τον εκτελούντα επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο Φιλλανδίας κ. Λέοντα με τον οποίον αντάλλαξε σκέψεις για κοινού ενδιαφέροντος θέματα που απασχολούν την Ορθοδοξία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

6) Επεκύρωσε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων των Θρόνων που εξεδίκασαν τις αιτήσεις Διαζυγίων για συζύγους ευρισκομένους σε διάσταση πέραν της οκταετίας.

Εμφανίσεις: 66431
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!